מה אתם יודעים על קוורץ למטבחים?

הקוורץ נחשב לאחד המינרלים הנפוצים ביותר הוא משמש מרכיב עיקרי בייצור משטחי עבודה למטבח. לרוב בשימוש תעשייתי משתמשים בקוורץ מלאכותי. ישנם סוגים שונים של קוורץ המגיעים במבחר גוונים, ביניהם: קרנליאן, מוריון, קוורץ מעושן, קוורץ חלבי, רוז קוורץ, סיטרין, אמתיסט, סלע גבישי, עין הנמר, ג'ספר, אוניקס, אגט וכלקדון. את משטחי הקוורץ ניתן להשיג דרך חברות שונות. אבן קיסר מספקת את המשטחים הרחבים ביותר בשביל עיצוב מטבחים.



משטחי הקוורץ הינם חזקים, קשים ויפים במיוחד. משטחי הקוורץ עשויים לרוב מ-93% קוורץ טבעי בתוספת של פולימרים שרפים ופיגמנטים. ניתן להשתמש במשטחי קוורץ בגימורים שונים: טבעי, מאט או מבריק.

שימוש בקוורץ למטבח מעניק מראה יוקרתי ומהודר. זהו חומר עמיד וחזק הנשמר לאורך שנים, משטחים בעלי ריכוז גבוהה של קוורץ עמידים יותר לחומרים כימיים ולחום, לכן יש לוודא שבוחרים משטח הכולל תרכובת בה אחוז הגיר נמוך יותר מאחוז הקוורץ. לרוב משתמשים במטבחים בצורה הגבישית של הקוורץ בשם אוניקס.

משטחי אבן קיסר מורכבים ברובם מקוורץ טבעי בשילוב פיגמנטים ופוליאסטר. משטחים אלו אינם רגישים לכימיקאלים ולחומצות. האבן אטומה לחלוטין מנוזלים היא איננה מקבלת כתמים ולא נשרטת, קל לנקות את המשטח והוא שומר על מראהו לאורך זמן רב, לכן אבן קיסר נחשב לאחד המשטחים הפופולאריים ביותר. המוצר מיוצר בארץ ולכן העלויות שלו נמוכות יחסית.

בנוסף ניתן ליהנות ממשטחי הקוורץ גם מכיורים עכשוויים ואופנתיים העשויים קוורץ והם חדשנים ורחבים במיוחד. קיימים משטחי קוורץ מכל מני מקומות בעולם חוץ מישראל, משטחי הקוורץ המיובאים מאיטליה נחשבים לאיכותיים אך הם יקרים יותר מאלו המיוצרים בארץ. לאחרונה שודרגו משטחי הקוורץ וניתן להשתמש במשטחים ייחודיים הכוללים פיתוח Microban שמגן מפני בקטריות ויוצר סביבה היגיינית במטבח.

בעולם ניתן להשיג משטחי קוורץ מחברת Quarella שמכילים מעל ל-95% קוורץ טבעי וחומרים מקשרים, תוספים ופיגמנטים בכ-5% בלבד. הם נחשבים איכותיים יש להם מבחר מגוון ומרשים של צבעים מרהיבים והמשטח שלהם נחשב לעמיד וחזק במיוחד.

המחירים משתנים בין החברות המספקות את המשטחים ובין אלו הכוללים הספקה והתקנה. יש לברר את אחוז הקוורץ בתרכובת המשטח והמחירים משתנים בהתאם.

 

צרו עימנו קשר ונציגנו יעזרו לכם בעיצוב המטבח!

צרו קשר לקבלת ייעוץ

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
נושא:
הודעה: