כרוב ממולא: עובדות שלא ידעתם ומתכון שלא חלמתם

כרוב ממולא: עובדות שלא ידעתם ומתכון שלא חלמתם

יש ראש לשועלים, וראש לאריות, יש ראש עם תלתלים וראש עם בעיות, ולנו משום מה לפי השיר הישן נושן יש רק ראש של כרוב. לא יפה להגיד על הכרוב כאלה דברים, כי הוא דווקא נחשב למקור טוב לבטא קארוטן, ויטמין סי ושלל סיבים תזונתיים. הרופאים מאדירים אותו עם יכולת להפחית משמעותית את הסיכון למחלות הסרטן ואפילו עם יכולת לביצוע תיקונים בקוד הגנטי של בני האדם! שלא לדבר על זה שיש המייחסים לו אחלה יכולות לשיפור המטבוליזם כשעושים דיאטה. אז אנחנו אוהבים את ראש הכרוב שלנו, ובמיוחד אם הוא כרוב ממולא. קבלו מתכון משובח שאני ממליצה עליו במיוחד.

 

מתכון של עלי כרוב ממולא כהוגן בבשר ואורז סגול בקרם עגבניות

אין על מתכון קלאסי של כרוב ממולא שיכול להשתלב בכל ארוחה, מארוחת צהריים שמחממים במיקרו ועד לארוחת ערב חגיגית. רק דבר אחד חשוב: מומלץ להשרות את האורז הסגול כמו שצריך כדי שהוא יספוג את הנוזלים בטרם הבישול ולא כשכבר מאוחר מדיי. המתכון יספיק אגב ל-8 עד 10 מנות בכיף.

קודם כל, איזה חומרים אנחנו צריכים?

כמובן, כרוב אחד גדול שלם ויפה

בשביל המלית:

כוס וחצי אורז עגול, מושרה במים במשך שעה (אבל לא יותר!)

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

מלח

2 כפות שמן

2 עגבניות גדולות ומרוסקות 

5 כפות שמן זית

500 גרם בשר טחון

חצי כפית פלפל שחור

1 כפית קינמון

בשביל הרוטב:

2 שיני שום, קצוצות דק

1 בצל, קצוץ דק

300 גרם רסק עגבניות

1 כפית סוכר

4 כוסות מים

1 כף מלח

1כפית פלפל שחור, גרוס

לקישוט:

צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק דק

 

ועכשיו לעבודה ולמלאכה:

1. אתם מכניסים את הכרוב אל תוך סיר גדול, מכסים אותו במים ומביאים לרתיחה. בהמשך מכבים את האש ומנחים לכאוב לשהות במי הבישול במשך עוד כ-5 דקות. מוציאים, חותכים את הבסיס הקשיח ומפרידים את העלים. יש מצב שהם לא ייפרדו בקלות. במצב כזה מבשלים עוד קצת. מה שחשוב: עלי הכרוב צריכים להיוותר עד כמה שיותר שלמים ויפים. עכשיו אתם מייבשים היטב.

2. אתם מחממים 4 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. אחרי זה אתם מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד השחמה.  זה הזמן להוסיף תבלינים ולאחר מכן לכבות את

3. עכשיו אתם מערבבים בקערה את האורז, הבשר וכף השמן שנשראה. מניחים מהמלית על שליש מכל עלה כרוב ומגלגלים. אתם מהדקים היטב היטב ומניחים את עלי הכרוב הממולאים בסיר גדול.

4.  אתם מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לכדי הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים למשך עוד דקה. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות, סוכר, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים

5. כעת אתם מניחים את עלי הכרוב הממולאים בתוך סיר גדול בצפיפות, שופכים את הרוטב

6. לסוף סוף אתם מגיעים להגשה ולנחלה: אתם מניחים את כל עלי הכרוב על צלחת הגשה גדולה האש.

 

עכשיו אתם מגיעים לחלק הכי חשוב – הרוטב!

ככה עוד 10 דקות על להבה קטנה ומסירים מהאש.

ומבשלים במשך כשעה על להבה נמוכה. כדאי לבדוק אם יש צורך במים מעת לעת.

ויפה, בוזקים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים למי שאתם אוהבים. בתיאבון!

צרו קשר לקבלת ייעוץ

שם מלא:
טלפון:
אימייל:
נושא:
הודעה: